BLIKOPENER: GUNMOLL

14 jun. '24, 21:00–23:59De Kroepoekfabriek, Vlaardingen

NEO-NOIR ROCK

We trekken weer een vers blik talentvolle bands open, tijdens de vierde editie van Blikopener dit jaar! Deze editie staat niemand minder dan GUNMOLL op het programma. Zoals altijd is deze blikopener gratis te bezoeken en de rest van de line-up volgt snel!

GUNMOLL maakt wilde rocksongs met de verleiding, het gevaar en de opwinding van de meest bloedstollende crime novels. De band – bestaande uit Jolien Grunberg (zang/gitaar), Bram Bol (gitaar/productie), Koen van Bemmelen (bas) en Pim de Roij (drums) – vertolkt verhalen van romantiek, verraad en onderhuidse spanning, deels verankerd in de Roemeense roots van zangeres Jolien. Met deze roots worden de eerste schetsen van GUNMOLL gecreeërd; Neo-Noir-achtige rock, even dansbaar als catchy. Vol verassende elementen, wilde rock ’n roll riffs, opzwepende surfrock en oriëntaalse melodielijnen.

Binnen dit avontuurlijke geluid schetst GUNMOLL verschillende personages: het meisje dat stuit op haar vaders pistool, de op wraak beluste verleidster, de moeder die haar dochter behoedt voor de harde buitenwereld. GUNMOLL is sexy, opzwepend, koelbloedig en mysterieus, de luisteraar achterlatend met een broeierige, primitieve energie; alsof je in een immense golf surft en je laat meevoeren door de natuurkrachten.

GUNMOLL was onder andere al te zien op Eurosonic Noorderslag 2024 en staat aankomend jaar op het programma van Pinkpop!