De Notenkraker in Den Haag

18 jan. '25, 20:00-World Forum, Den Haagvanaf57

Kom en herontdek de magie van Kerstmis in 2023 met het klassieke meesterwerk De Notenkraker in een nieuwe show in Den Haag.

Klassiek kerstverhaal

Dit kerstverhaal vertelt het verhaal van de jonge Clara die een Notenkraker in de vorm van een mannetje cadeau krijgt. In een mysterieuze nacht is het speelgoed onder leiding van de Notenkraker verwikkeld in een strijd tegen de ellendige muizen van het huis. Gewekt door het lawaai besluit Clara haar angsten onder ogen te zien door deel te nemen aan het gevecht en haar lieve Notenkraker te redden van het gevaar. Ontroerd door zijn moed en vol dankbaarheid verandert hij in een charmante prins en neemt Clara mee naar een magisch koninkrijk.

Over De Notenkraker

De balletvoorstelling de Notenkraker wordt voor het eerst aan het publiek gepresenteerd in december 1892 in Sint-Petersburg in het Mariinsky Theater. De beroemde klassieke muziek van Tsjaikovski geïnterpreteerd door het getalenteerde orkest en de virtuositeit van de dansers gesublimeerd door de prachtige decors en kostuums van de Russische Nationale Opera zal alle generaties doen huiveren in deze fantastische wereld. Deze onvergetelijke muziek zal u in een magische sfeer brengen en u de dromen van uw kinderen doen herbeleven.

Magische balletvoorstelling

Ontdek alle magie van dit juweel van een balletvoorstelling, perfect in deze kersttijd.