Metal Inferno Arnhem II met: God Dethroned + Graceless + Bloodmoon

15 jun. '24, 19:30–23:30Willemeen, Arnhemvanaf21.79

Trio aan metal bands geeft weer een fantastisch concert in Arnhem.

God Dethroned

Sinds 1990 een begrip in zowel binnen- als buitenland in de Death Metal scene. Zij hebben tours achter de rug met Cannibal Corpse, Immortal, Obscura, Morbid Angel en Bolt Thrower om maar een paar bands te noemen. Zo’n tien studio albums zijn er in de loop der jaren door de mannen uit Hoogeveen uitgebracht. Under the Sign of the Iron Cross werd uitgeroepen tot album van de maand en in sommige landen zelfs album van het jaar. Na een break van een jaar of drie vier heeft God Dethroned de draad in 2015 weer opgepakt en staan ze nog steeds als een huis. Laten we het anders zeggen…. Villa Vampiria.

Graceless

En de winnaar van de Cripper Award 2024 is…. Graceless. Op de 70000 tons of metal cruise wonnen zij deze prestigieuze publieksprijs voor beste nieuwkomer op de boot. Een prijs die in het verleden o.a. ook aan Massacre, Izigrim en Carnation werd uitgereikt. Deze vierman formatie uit Leiden bracht in 2017 hun debuutalbum uit genaamd : Shadowlands. Inmiddels hebben zij met Where Vultures Know Your Name en Chants From Purgatory drie heerlijke Death-Doom Metal albums afgeleverd. Voor de liefhebbers van dit genre is dit een must see and hear.

Bloodmoon

Death metal uit de oude school. Deze Arnhemse band mag de tweede editie van Metal Inferno Arnhem aftrappen en zal je niet teleurstellen. Bestaande uit voormalig bandleden van Impalement, Eyepatch, DeadCell, Graven Image en Mortal Form weten zij een prima podium presentatie te geven. Afgelopen jaar hebben zij hun tweede album The Black Plague afgeleverd als opvolger van het debuut XXXI-I-MMXVIII (reken zelf maar even uit wanneer dat was). Je hoeft geen kipfilet te marineren en drie dagen op de verwarming in te laten trekken, want de klassieker Death By Diarrhea komt zeker langs.