Rockit

11 nov. '23Spot/De Oosterpoort, GRONINGEN

Verwacht een spannende mix van rising stars tot gevestigde namen, met pionier Herbie Hancock als inspirator.

Op 11 november 2023 vindt de vijfde editie van Rockit plaats op vijf podia in De Oosterpoort in Groningen. Rockit verleent zijn naam aan Herbie Hancock’s gelijknamige monsterhit, een baanbrekende mix van funk, jazz, hiphop, dance en rock.

Verwacht een spannende mix van rising stars tot gevestigde namen die allemaal de grenzen van jazz opzoeken. Luister naar invloedrijke jazzhelden en ontdek de nieuwe generatie jazzartiesten die nieuwe wegen inslaan en daarbij niet schuwen om te putten uit allerlei stijlen, van experimentele pop en alternative music tot funk en elektronische muziek. Eerdere artiesten die op Rockit stonden zijn Herbie Hancock, Brad Mehldau, Louis Cole, Anne Meredith, Ibrahim Maalouf, Arooj Aftab en Jeff Parker.

Rockit is de perfecte plek voor jazz- en festival-liefhebbers die nieuwe geluiden willen ontdekken, oftewel a journey into jazz and beyond.

Op zes podia van De Oosterpoort presenteren SPOT Groningen en North Sea Jazz zowel gevestigde namen als de ‘rising stars’ uit de jazzscene en aanverwante stijlen. Wat de artiesten met elkaar verbindt, is de avontuurlijke, progressieve manier waarop ze andere stijlen in hun muziek incorporeren.