W1 cafe met: Olaf Putker & The Scenic Sound

13 dec. '23, 19:45–23:00Willemeen, Arnhem

Olaf Putker & the Scenic Sound komen naar het café van Willemeen voor de releaseshow van hun tweede single: “A bit of elegance”. In het voorprogramma staat de Arnhemse formatie Smoking Alaska.

Olaf Putker & the Scenic Sound

“Iedereen heeft een beetje elegantie nodig in hun leven. Teveel elegantie kan echter ook duiden op het maskeren van misere door het te romantiseren. Het zicht op eigen verdriet wordt vertroebeld.” De tweede single van indie-americana band Olaf Putker & the Scenic Sound, ‘A bit of elegance’, gaat over deze elegantie-paradox. Op 30 november ziet deze opvolger van debuutsingle ‘The dance we call our days’ het levenslicht. De groep onder leiding van singer-songwriter Olaf Putker viert de release van ‘A bit of elegance’ uitbundig, met eigen releaseshows in Amsterdam (‘Skek, 30 november) en Arnhem (Willemeen, 13 december). Als kers op de taart verzorgt de band op 2 december het voorprogramma van The Lathums in de droomzaal van elke muzikant: Paradiso.

“A bit of elegance”: vanaf 30 november op de streamingdiensten.

Support:

Smoking Alaska

De muziek van Smoking Alaska uit Arnhem is een mix van dynamische, melancholische Indie-Rock, geïnspireerd door bands als Nothing but Thieves en Cage the Elephant. Dromerige gitaren met soms een lading distortion, een diepe en uitgebreide bas, een strakke drum en een unieke stem werken samen om om een licht te schijnen op thema's zoals eenzaamheid en afscheid nemen met hun nieuwste EP genaamd "Days With No End'