Weiss Project

17 jun. '23, 20:45–22:30Willemeen, Arnhemvanaf8.79

Het Weiss Project is in principe een eenmalig en uniek concert met louter pure professionals in het hoofdprogramma. Van romantische pop en ballads tot uptempo dance; van klassieke instrumentals tot Franse chansons… volop variatie!

Joost Weiss componeerde decennialang vele liedjes en instrumentale muziek. Meerdere CD’s werden uitgebracht en één CD is zelfs wereldwijd.. Hij werkte ook samen met bekende cabaretiers en producenten zoals Theo Maassen, Hans Teeuwen, Patrick Stoof, Irene Kuiper voor een wekelijks tv-programma geproduceerd door Han Peekel. En voor John de Mol producties componeerde hij voor “Make my day”; een programma van Robert ten Brink. De nummers die gespeeld worden tijdens dit unieke concert zijn eigen geschreven liedjes in het Engels en Frans. Zijn zoon Julien Weiss zorgt voor additionele piano en keyboard partijen.

Marcia Bamberg (lead zang) Al meer dan 20 jaar staat Marcia als frontvrouw op het podium. Ze is een gepassioneerde en zeer veelzijdige zangeres die zonder moeite liedjes in de meest uiteenlopende muziekstijlen zingt. Ze zong in diverse soul en funk bands en richtte in 2001 haar eigen disco & dance classics band op. Naast deze band zette zij haar eerste stappen in de jazzmuziek met haar jazz duo Romantic Warriors wat uitgroeide tot een professioneel jazzkwintet. In 2018 werd zij verliefd op de gipsyjazz en ontstond haar Marcia Bamberg Swing Quartet waarmee zij in november 2022 haar debuutalbum uitbracht.

Jusso Whistler (drums) Jusso is al ruim 25 jaar een internationaal werkende musicus die o.a. gespeeld heeft met Tony Levin (Peter Gabriel), Victor Baily (Madonna), Dana Fuchs, Stevie Cohran, Hans Dulfer en Sue Chaloner. Daarnaast is Jusso lid geweest van bands als Whistler Courbois Whistler, Frozen Sun en End of April. Hij heeft vele albums met bovenstaande artiesten opgenomen, en als sessie drummer.

Cyril Whistler (gitaar) Al ruim 20 jaar is Cyril uitvoerend musicus en heeft hij o.a. gespeeld met, Hans Dulfer, Bert Heerink, Sue Chaloner en Robby Valentine. Daarnaast heeft hij talloze cd’s gemaakt met onder meer Whistler Courbois Whistler (WCW), Bert Heerink en Transworld. Ook organiseert hij jaarlijks een bijzondere theater-muziekproductie onder de naam “WONDERDROHME”. Hij is de uitvinder van de Violtar: een uniek muziekinstrument combinatie van viool en gitaar.