Whores. (USA) // Venus Twins (USA) // RONKER (BE)

30 sep. '23 — 30 sep. '23Burgerweeshuis, Deventervanaf14.5

Whores is een Amerikaanse noiserockband uit Atlanta, Georgia.

Met twee EP's en ontelbare tournees door het hele land heeft de band de status van bijna-cultklassieker in de noise rock underground snel bereikt. In 2016 verscheen hun goed ontvangen debuutalbum 'Gold' en inmiddels zijn ze druk met de opvolger.

Aan het roer staat de ervaren muzikant Christian Lembach, wiens talent voor het combineren van sludgy, verpletterende riffs en immense muren van feedback nog versterkt wordt tijdens de hypnotiserende liveshows van de band.

support: Venus Twins (USA)

Een directe aanval op de zintuigen. Een onderdompeling in verstikkende golven die je verwelkomen met geluiden van verwrongen metaal en panische woede. Onvervalste chaos die zich met een doel beweegt en zo de grenzen van de geest doorbreekt om totale vernietiging te veroorzaken. Kom het tegen en het is te laat. Nee, dit is geen vreemd accurate weergave van een auto-ongeluk, en ook geen vage teaser voor psychologische horrorthriller. Dit is gewoon Venus Twins.

support: RONKER

Net als het leven anno 2023 slaat RONKER je keihard om de oren. Met één been diep geworteld in het gitaargeweld uit de nineties en het andere verstrengeld in de galm van de jaren 80, balanceert de band bewust op de rand van uitersten. Blackened post-punkgaze voor Nine Inch Nails fans, of gewoon indie metal?