Yellofox

2 dec. '23, 21:00–00:00De Kroepoekfabriek, Vlaardingenvanaf8.5

Zeskoppige Americanaband met een psychedelische mix van Americana, Folk en Rock 'n Roll

De zeskoppige band Yellofox komt naar De Kroepoekfabriek! Met hun psychedelische mix van Americana, Folk en Bluegrass weten deze muzikanten van elk optreden een feestje te maken! De Indie-Americana van Yellofox bestaat uit prachtige luisterliedjes en opzwepende ritmische bluegrass songs, met duidelijke invloeden van zowel artiesten uit de 60's en 70's als hedendaagse artiesten: Bonnie Prince Billy, Eels, The Barr Brothers en Fleet Foxes vormen een bron van inspiratie.

De sound van de band wordt gevormd door niet-alledaagse instrumenten als een Cello en een Contrabas die, samen met de gitaren en groovende drums het Yellofox geluid creeëren. De meerstemmige melodieën roepen een sfeer op van Amerika uit de jaren '70. De songs wisselen tussen melancholisch en opzwepend, waarbij het onmogelijk is om stil te zitten.

Mark en Jorieke, het creatieve hart van Yellofox, delen dezelfde passie voor verhalen vertellen, zowel in de muziek die ze samen maken als in de gezamenlijke multidisciplinaire producties die ze met Yellofox creeëren, waarin illustratie, video, design en muziek grenzeloos met elkaar verbonden worden. De thema's zijn altijd menselijk en herkenbaar; emoties, twijfels, geluk, verlangen en verbazing.